عصر پنجشنبه گذشته، جغرافیای رنجکشیده سوریه بار دیگر شاهد صحنه دلخراشی بود که اوج شقاوت و ددمنشی تروریستها و حامیان خارجی آنها را به رخ جهانیان کشید. در این رخداد، مراسم فارغالتحصیلی دانشآموختگان دانشکده نظامی در استان حمص در حالی که میزبان خانوادههای بسیاری هم بود مورد هجوم پهپادی قرار گرفت، حمله ای که تاکنون ۸۹ کشته - از جمله ۳۱ زن و ۵ کودک - و 277 زخمی بر جای گذاشته است. برخی رسانه ها تعداد کشته ها را دستکم ۱۱۲ تن اعلام می کنند. روسیا الیوم هم مدعی شد ژنرال «علی عباس»، وزیر دفاع سوریه در این مراسم حضور داشته و حمله پس از خروج وی انجام شده است.
ارتش سوریه اما در نخستین واکنش، شامگاه پنجشنبه و تنها ساعاتی بعد رخداد مواضع وابسته به تروریستها را در استان ادلب و حماه و در مناطق تحت اشغال استقرار غیرقانونی ارتش ترکیه با آتش سنگین توپخانهای و موشکی منهدم کند. در جریان این حمله، دستکم ۵۰ مقر منهدم و بیش از ۸۰ تروریست زخمی شده اند.
هدیه دول تروریست پرور به ملت سوریه
در تحلیل این رخداد سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غربآسیا درگفتوگو با قدس این مسئله را نشان دهنده شکست نقشه های شوم دشمنان علیه ملت مقاوم سوریه قلمداد کرده و معتقد است: علیرغم اینکه طی دوازده سال اخیر حمایتهای نظامی، مالی، اطلاعاتی و تسلیحاتی گستردهای از سوی دولتهای حامی تروریست نسبت به این گروهها (داعش- النصره) انجام می شد اما همبستگی ملت، ارتش و نظام سیاسی سوریه به همرا حمایت جریان مقاومت از دمشق باعث شد آنها نتوانند به تجزیه مورد نظرشان در سوریه دست یابند. وی با اشاره به قدرت نظام سیاسی سوریه و ارتقا جایگاه دمشق در بین کشورهای جهان عرب، افزود: در این شرایط گروه های تروریست با کمک کشورهای حامی خودشان علاقهمند به برقراری ثبات، صلح و امنیت برای ملت سوریه نمیباشند. لذا جنایت مذکور هدیه کشورهای تروریست پرور به جریان تروریسم در سوریه است. در واقع این جنایت نشان دهنده عمق کینه و اصرار بر رویه تروریستی خونبار و وحشیانه علیه این ملت است. شاید دلیل اصلی این اقدام نیز تقویت روز افزون ارتش سوریه و تهدید آنها برای صهیونیست ها باشد. امروز هر آسیبی که به نظامیان سوری برسد تل آویو از آن حمایت و پشتیبانی می کند.
وی در پاسخ به این پرسش که حمله روز پنجشنبه می تواند زمینه شکل گیری جریان و یا گروه تروریستی جدید در سوریه شود، این مسئله را منتفی دانسته و گفت: امروز دستگاههای امنیتی سوریه هوشیار و باتجربه هستند و از طرف دیگر کشورهای فرامنطقهای گروه های تروریستی و باتجربه و با اعتماد خود را در سوریه به راحتی کنار نخواهند گذاشت.
دو واقعیت مهم
علیرضا تقوینیا، دیگر تحلیگر مسائل منطقه هم درباره اینکه حمله به دانشگاه افسری حمص برای چه گروه و یا کشورهایی دارای منفعت می باشد، گفت: حمله مذکور در چند حوزه قابل بررسی می باشد؛ نکته اول اینکه در زمان حمله وزیر دفاع سوریه در این مکان حضور داشته و یکی از اهداف هم وی بوده است. نکته بعدی؛ حجم مواد منفجره بسیار بالا می باشد که تلفاتی بالغ بر سیصد کشته و زخمی در برداشت. این اقدام نشان دهنده پشتیبانی کامل اطلاعاتی و تسلیحاتی یک دولت از تروریست ها بوده است. وی درباره نقش آنکارا در این حمله افزود: دو طرفی که میتوانند بیشترین منفعت را از حادثه تروریستی به دست آورند رژیم صهیونیستی و ترکیه می باشند. ترکیه بصورت غیر مستقیم و توسط تروریست های وابسته به خود این کار را انجام داده است، عامل حمله روز پنجشنبه تروریست ها بودند اما آمر آن آنکارا و تل آویو می باشند. این حمله با همکاری اطلاعاتی و پشتیبانی ترکیه و رژیم صهیونیستی انجام شده است.
کارشناس مسائل منطقه در پاسخ به این سوال که آیا این حمله تروریستی می تواند توسط گروه قسد شکل گرفته باشد، افزود: خیر امروز از طرف گروه قسد( کردهای سوریه) هیچ تهدیدی نسبت به دمشق وجود ندارد این درحالی است که آنها در داخل با یکدیگر درگیر می باشند و اخیرا مظلوم عبدی، رئیس مرکز اطلاع رسانی قسد خواستار حمایت دولت سوریه از این گروه کرد شده است. تقوینیا به وضعیت فعلی داعش در سوریه هم پرداخت و گفت: با توجه به سرکوب شدید فرماندهان و سران داعش و از دست رفتن مکانهای حضور آنها در گذشته این گروه دیگر یک مسئله نظامی در سوریه محسوب نمی شود بلکه بیشتر از لحاظ امنیتی این جریان مورد تهدید می باشد.
نظر شما